Posted by admin | Wrzesień - 20 - 2016 | Komentowanie nie jest możliwe

Dieta kapuściana polega na tym, że do jadłospisu dziennego dodaje się dużą ilość warzyw. Warzywa to niesłychanie bogate źródło witamin, mikroelementów, a nawet błonnika. To właśnie dzięki ich spożyciu, jelita się oczyszczają, nadwyżka kilogramów maleje oraz człowiek czuje się zdrowszy. Jest to dieta krótkotrwała ze względu na ubytki białka oraz wapnia, których człowiek też pożąda, a nie ma ich w warzywach – sprawdź błonnik z ananasem + chrom. Kluczowym daniem tej diety jest zupa zrobiona z warzyw, po największej części kapusty włoskiej. Wolno ją jeść bez ograniczeń. Do tego należy pić sporo mineralnej wody niegazowanej, nawet 2-3 litry dziennie. To, czego nie można, to jadać słodyczy ani cukru. Tak samo alkohol jest zabroniony. Artykuły zbożowe i mleczne można jeść dopiero w następnym etapie kuracji. Jest to w większości wypadków 5 dzień stosowania diety. Zaletą jej stosowania jest dostępność dla wszystkich ludzi, niesłychanie chwalona przez osoby zapracowane, nie mające czasu na jedzenie. Poza tym bogata jest w błonnik, który ma znaczne znaczenie dla odchudzania oraz zdrowia.
źródło: polishseo.com.pl, polishseo.pl, http://componentsource.com.pl, http://es8000.pl

Inne wpisy:

Comments are closed.